VOLG ONS OOK OP:

[PM] VBJ waarschuwt met croissants voor Turkije

Persberichten • 12 september 2016

De Vlaams Belang Jongeren deelden vandaag in verschillende Vlaamse stations croissants uit. Ze deden dat om het Beleg van Wenen te herdenken. De stad werd in op 12 september 1683, exact 333 jaar geleden, bevrijd van haar Turkse belegeraars. De Weense bakkers speelden een sleutelrol in de verdediging van Wenen, ter ere hiervan mochten ze na het beleg broodjes bakken in de vorm van de Turkse halve maan: de huidige croissant.

 

Net zoals toen, ziet Europa zich vandaag geconfronteerd met een agressief Turkije. De nieuwe ‘sultan’ Recep Erdogan heeft Europa de voorbije maanden afgeperst in verband met de asielzoekersdeal. Hij dreigt Europa te overspoelen met nog meer vluchtelingen, heeft dubieuze verhoudingen met de barbaren van IS en onderdrukt met harde hand alle politici of pers die er andere ideeën dan hemzelf op na houden.

 

Ondanks dat alles, zijn er nog steeds onderhandelingen lopende om Turkije op te nemen in de Europese Unie. Volgende maand al zou er een visumakkoord kunnen komen waardoor de 75 miljoen Turken Europa vrij kunnen binnenkomen.

 

De Vlaams Belang Jongeren roepen dan ook op tot verzet. Net zoals bij de poorten van Wenen, wordt Europa vandaag bedreigt door een agressief Turkije. Net zoals toen, zijn er helden nodig die zich hiertegen verzetten. De croissant is daarbij symbool van de ‘reconquista’, de herovering van Europa op de islamitische bezetter!

 

foto-1

foto-2

foto-3

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31