VOLG ONS OOK OP:

[PM] VBJ steunt betoging GAIA tegen onverdoofd slachten

Persberichten • 23 september 2014

Recent haalde Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de media met de melding dat onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren vanaf volgend jaar zal worden verboden in Vlaanderen. De Vlaams Belang Jongeren vinden deze maatregel echter een pleister op een houten been, aangezien het onverdoofd slachten in naam van allerlei volksvreemde religies elders onverminderd blijft verdergaan.

De Vlaams Belang Jongeren willen een einde maken aan onnodig dierenleed en pleiten dan ook voor een totaalverbod op onverdoofd slachten (dit in gans Vlaanderen en dus ook in Brussel). De uitzondering die tot op heden gemaakt wordt voor rituele slachtingen moet worden afgeschaft.

Dierenrechtenorganisatie GAIA doet een massale oproep om talrijk en vreedzaam te betogen tegen het slachten zonder verdoving op zondag 28 september te Brussel. De samenkomst start om 13u op de kruising van de Boudewijnlaan met de Koning Albert II-laan dichtbij het Noordstation (Brussel-stad). Het vertrek van de betoging is voorzien om 14u. De Vlaams Belang Jongeren staan achter de eis van deze betoging en zullen zondag dan ook met een spandoek meelopen.

Meer informatie: Bob De Brabandere (0484 18 52 58) of Reccino Van Lommel (0499 31 54 57)

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Er zijn momenteel geen toekomstige events.