VOLG ONS OOK OP:

[PM] Reccino Van Lommel neemt VBJ-fakkel over

Persberichten • 22 oktober 2014

In opvolging van Tom Van Grieken neemt Reccino Van Lommel de fakkel over als waarnemend voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren in afwachting van een vernieuwd bestuur. Reccino Van Lommel is lang geen onbekende meer binnen het Vlaams Belang.

Reccino (28 jaar) zette 11 jaar geleden zijn eerste politieke stappen en werd al snel een actieve jongere binnen het Vlaams Belang. Na zijn masterstudies Handelsingenieur aan de Universiteit Hasselt werd hij op zijn 25ste lid werd van het senior management in een toonaangevend bedrijf. Daardoor komt hij dagelijks in aanraking met de verlamming van de Vlaamse economie en werkgelegenheid door het Belgische wanbeleid. In 2006 werd hij in Turnhout de jongste afdelingsvoorzitter van het Vlaams Belang en vervoegde in 2008 het actief regiobestuur. Sinds 2012 zetelt hij ook als gemeenteraadslid voor onze partij. Samen met het aantreden van Tom Van Grieken als VBJ-voorzitter in 2012 werd hij een belangrijke sterkhouder in de werking van de Vlaams Belang Jongeren. Hij maakt ook deel uit van het nationale partijbestuur van Gerolf Annemans.

Met een sterke en complementaire Raad van Bestuur achter zich wil hij de Vlaams Belang Jongeren blijvend op de kaart zetten. “Jongeren hebben vaak een vertekend en onvolledig beeld van waar het Vlaams Belang werkelijk voor staat. Wij willen daar wat aan doen door jongeren op een eigentijdse en inhoudelijk sterke manier te enthousiasmeren voor ons toekomstproject. Wij moeten hen ervan overtuigen dat ze hun toekomst niet in handen mogen leggen van de traditionele partijen die na de verkiezingen anders spreken dan ervoor. Het Vlaams Belang is immers een sociale volkspartij die mee de bakens uitzet voor de toekomst van elke jongere,” aldus Reccino Van Lommel.

Luk Raekelboom
Politiek secretaris Vlaams Belang Jongeren

Meer info: 0499 31 54 57

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31