VOLG ONS OOK OP:

Onderbroekenlol vs islam

Nieuws • 13 januari 2014

Wereldwijd trokken reizigers gisteren hun broek of rok uit in de metro. De grap leidde in Brussel bijna tot rellen met woedende moslims.

Tien jaar geleden begon het als een studentikoze grap. Intussen is ‘No Pants Subway Ride’ uitgegroeid tot een wereldwijd media-evenenement. Bedoeling is dat de deelnemers (M/V) hun broek of rok uittrekken en hun reis verderzetten in onderbroek. Een fraai zicht is dat niet altijd, en of het ook grappig en smaakvol is, zullen we maar in het midden laten. Feit is dat de grap niet overal op prijs wordt gesteld. In Brussel werden de durfallen onthaald op scheldpartijen en kwam het tot trek- en duwwerk. Waarna de politie tussenbeide moest komen om erger te voorkomen.

Zedenpolitie

Moslima’s met hoofddoek en jonge mannelijke moslims stonden de deelnemers op te wachten met bordjes en schreeuwden zich schor. Tja, als gewone vrouwen met een rokje in Brusselse wijken al voor ‘hoer’ worden uitgescholden, moet een man of vrouw in onderbroek in het multiculturele Brussel wel een gevaarlijke provocatie zijn. Misschien moeten de organisatoren zich maar eens afvragen of een onderbroekenfeestje in onze hoofdstad wel veilig is. Gelukkig heeft de islamitische zedenbrigade het hier nog niet (helemaal) voor het zeggen. Want anders mochten de snode deelnemers zich verwachten aan de ‘geneugten’ van het meedogenloze islamitische strafrecht.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31