VOLG ONS OOK OP:

Noem tuig in de media geen ‘jongeren’ meer

In de media, Nieuws • 30 januari 2014

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) willen dat de media niet langer de term ‘jongeren’ gebruiken om daders van misdrijven te benoemen.

Een titel zoals pakweg ‘Weer tien jongeren uit Vilvoorde vertrokken naar Syrië’ is denigrerend voor jongeren die niets verkeerd doen. Iedereen weet immers dat dit soort artikels door de band genomen niet gaan over de jonge Piet of Maaike. De media zouden het dan ook moeten aandurven om de volledige waarheid te schrijven, in plaats van alle jongeren zomaar te stigmatiseren. Indien enkele idioten het nodig vinden een moskee te bekladden, deinzen onze media er immers niet voor terug om het onmiddellijk over ‘skinheads’ te hebben. Jonge allochtone moslims, dat zijn echter ‘Vlaamse Syriëstrijders’. De Marokkaanse afkomst van een crimineel vernoemen is niet blijkbaar politiek-correct, maar als een Marokkaanse acteur of auteur een prijs wint, dan zullen de media die afkomst juist dik in de verf zetten, want dan is hij een positief rolmodel. Deze dualiteit moet stoppen.

Aangezien de gemiddelde Vlaamse burger deze door onze media consequent gehanteerde newspeak al lang door heeft, ondermijnen de media met het handhaven er van enkel en alleen hun eigen moreel gezag.

Schrap dus het woord ‘jongeren’ in dergelijke berichtgeving en durf bijvoorbeeld te schrijven dat het om moslims gaat. Tuig is tuig.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zaterdag om 20u in Bas-Île in Antwerpen zullen de Vlaams Belang Jongeren VBJ bij wijze van illustratie een overzicht van persartikels presenteren waarin de term ‘jongeren’ wordt misbruikt.

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31