VOLG ONS OOK OP:

Meer dan ooit: recht op veilig fuiven!

Nieuws • 03 november 2010

Het afgelopen weekeinde zijn leden van de plaatselijke Chiro-jeugdbeweging in Zelzate het slachtoffer geworden van geweld. Een notoir clubje herrieschoppers, ook wel gekend als de zogenoemde ‘Colruyt-bende’, zakte zaterdagavond af naar een fuif van de jeugdbeweging om er naar slechte gewoonte keet te schoppen. Toen het veiligheidspersoneel hen de toegang weigerde, belde het groepje doodleuk de politie om te melden dat ze bedreigd werden door de Chiro-leiders.

Zondagochtend kwam het echter tot een nieuwe confrontatie. De bende had het deze keer gemunt op de afbraakploeg en trok gewapend naar de plaats van de fuif.  Een oud-leider werd neergestoken en moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zo’n tiental allochtone jongeren werden opgepakt, maar liepen de dag nadien weer gewoon rond op vrije voeten.

De plaatselijke afdelingen van het Vlaams Belang trekken al maanden aan de alarmbel om het geweld op fuiven aan te kaarten. Ook VBJ is vragende partij voor een kordate en dus harde aanpak en hield in de streek meerdere pamflettenacties voor het ‘Recht op veilig fuiven!’. Net zoals in dit filmpje trouwens, gemaakt tijdens een uitdeelactie in januari (!), maar jammer genoeg nog altijd brandend actueel.

Naar aanleiding van dit zoveelste incident plannen de Vlaams Belang Jongeren nieuwe acties, te beginnen op zaterdag 6 november aanstaande. Samen met Voorpost en het Vlaams Belang start in Zelzate een demonstratie tegen de terreur en voor het recht op veilig fuiven. Het vertrek is voorzien om 14 uur aan het heem van de Chiro Brug, Leegstraat 99/101 te Zelzate. Zorg dat je erbij bent!

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31