VOLG ONS OOK OP:

Jong N-VA wil ‘Asiel en Migratie’ naar de EU overhevelen

Nieuws • 26 november 2013

Onze VBJ-voorzitter Tom Van Grieken en de voorzitter van Jong N-VA kropen voor een reportage van Bart Segers (Micro Europa – www.micro-europa.eu) samen in een radiostudio van Thomas More hogeschool in Mechelen. Beluister hier hun interview opnieuw.

De reportage is bedoeld voor een publiek van studenten in heel Europa. Bart Segers wilde een beeld schetsen hoe het nationalisme in Vlaanderen gepercipieerd wordt en welke verschillende visies er onderling zijn tussen de jongerenafdelingen van Vlaams Belang en N-VA.

Opmerkelijk is dat de voorzitter van Jong N-VA openlijk pleitte om ‘asiel en migratie’ als bevoegdheid over te hevelen naar de Europese Unie. Voor VBJ is deze uitspraak onbegrijpelijk. Jong N-VA voorzitter Packet neemt hier een zéér anti-nationalistisch standpunt in. De Vlaams Belang Jongeren vinden het evident dat je als staat op z’n minst controle hebt over je eigen grenzen en het staatsburgerschap. De maximale autonomie waar Ralph Packet in het begin van het interview over had, blijkt nog maar eens een lege doos te zijn.

 

Slide background

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Winteracademie Brugge

    februari 23 @ 19:00 - februari 25 @ 15:00
  2. VBJ op de Ronde van Vlaanderen

    april 1 @ 11:00 - 17:00
  3. Airsoft teambuilding @ Fort Knox (Lier)

    april 28 @ 13:00 - 17:30