VOLG ONS OOK OP:

Alleenstaande moeder aan het woord

Nieuws • 12 november 2012

Op zondag 18 november vindt in Sint-Niklaas de derde editie plaats “Goed GezinD”. Naar aanleiding van deze gezinsdag laten we Evy Møller aan het woord; een jonge, alleenstaande moeder die het pleidooi voor een degelijk en gezinsvriendelijk beleid volledig ondersteunt.

Evy, vertel eens iets over jezelf?
Ik ben 23 jaar oud en heb verzorging gestudeerd. Ik heb een zoontje van 3,5 jaar oud. Liam is zijn naam, en ik zie hem dolgraag (lacht). Als alleenstaande moeder heb ik het echter niet gemakkelijk. Gelukkig krijg ik veel hulp van familie en vrienden. Ik heb een broer van 29 en een zus van 21.

Møller, dat klinkt niet erg Vlaams…
Inderdaad. Mijn grootvader is afkomstig van Denemarken. Maar we zijn op en top Vlaams. Ik ben opgegroeid in een heel Vlaamsgezind nest. Mijn moeder, Karin Møller, is altijd al actief geweest binnen de Vlaamse Beweging.

Dus het Vlaams Belang is eigenlijk een logische keuze?
Vast en zeker. Op mijn vijf jaar was ik al aangesloten bij het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ: www.vnj.org). Ik ben ook lid van VBJ, de Vlaams Belang-jongeren (www.vbj.org). Het Vlaams Belang is de gezinspartij bij uitstek.

Van welke regio ben je?
Ik woon al mijn hele leven in Antwerpen. Ik groeide op in de wijk Dam in Antwerpen-Noord. Als blondine kon ik er maar best niet alleen op straat rondlopen. Sinds 2,5 jaar woon ik in een sociale woning in de wijk Rozemaai in Antwerpen, tegen de grens met Ekeren. Ik ben daar een van de weinige autochtone Vlamingen en heb met weinig mensen contact.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Het opvoeden van Liam neemt natuurlijk veel tijd in beslag, maar af en toe probeer ik te gaan fitnessen. Ik kijk ernaar uit om een opleiding verpleegkunde te starten bij de VDAB, al zal het niet gemakkelijk zijn om dat te combineren met de opvoeding van mijn zoontje Liam. Er is veel vraag naar verplegend personeel, maar de wachttijd voor de opleiding is lang.

Wat zou je veranderen op het vlak van gezinsbeleid?
Ik heb aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om snel goede en flexibele kinderopvang te vinden. Ik heb bijna een jaar moeten wachten tot er een plaatsje voor Liam vrijkwam. En dat was dan helemaal in Zandvliet, met als gevolg dat ik eerst van de Rozemaai naar Zandvliet moest om Liam af te zetten, om dan naar school in Antwerpen te gaan. Dat is een hele tocht. Ook kun je doorgaans pas om 7 u bij de kinderopvang terecht, maar dat is natuurlijk veel te laat wanneer je op hetzelfde tijdstip moet beginnen werken. Ik zou dus willen pleiten voor meer, betere en betaalbare kinderopvang. Kinderen zijn immers onze toekomst.

 

TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

  1. Met VBJ naar European Youth Event

    mei 29 - mei 31